3 ilmaista työkalua ravintolasi mainosten suunnitteluun.

3 ilmaista työkalua ravintolasi mainosten suunnitteluun.

28.05.2019

Kiitos internetin ja ihmisten, tyylikkäiden mainosten tekeminen ei vaadi enää kuvakäsittelyohjelmien opettelua tai kovin kummoista visuaalista silmää. Listasin 3 erittäin hyödyllistä ja ilmaista työkalua mainosten luomiseen.

 

Kaupatessamme Digital Signage -mainosalustaamme asiakkaillemme, suurin syy ostamatta jättämiselle on se, ettei ravintoloitsijan päivässä riitä tunnit sisällöntuontantoon, eli mainosten tekemiseen. Suomi on pullollaan yrittäjiä, joiden päivän mitta on 26 tuntia ja yöunet otetaan sitten, kun ehditään.

Kun sitten aikaa löytyy, niin mainos kyhätään kasaan Googlen kuvahaun, Comic Sans-fontin ja Paintin kanssa. Joskus muinoin tyylikkäät kuvat vaativatkin joko Photoshopin, silmää ja taitoa tai 80€ tuntitaksalla veistelevän mainostoimiston. That was then! Nykyään interentistä löytyy läjäpäin erilaisia ilmaisia tai pientä maksua vastaan toimivia työkaluja visuaaliseen suunnitteluun. 

Listasin kolme omaa suosikkia, joiden avulla sinäkin onnistut:


1. Canva

Canva on selainpohjaisen graafisen suunnittelun työkalu, joka tarjoaa valtavan määrän valmiita kuvapohjia käyttöösi. Tämän työkalun avulla saat luotua tyylikkäitä mainoksia Digital Signage-järjestelmääsi, someen tai printattavaksi helposti ja ilman erikoisempaa osaamista.  

2. Kuvapankit

Tiedätkin jo varmaan, että netistä löytyvät kuvat eivät ole "vapaata riistaa", joten etsiessäsi kuvia, sinun tulee joko A) ostaa kuvaan oikeudet tai B) valita kuva, joka on Creative Common Zero -lisensoitu, jolloin voit käyttää sitä pyytämättä lupaa.


Tässä 3 meidän käyttämää ilmaista kuvapankkia;

Unsplash.com  

Mielestäni kuvapankkien kovinta kärkeä. Palvelusta löytyy tuhansia ja tuhansia ammattivalokuvaajien ottamia kuvia ja lisää ladataan päivittäin useita kymmeniä. 5/5

 

Pexels.com  

Hyvänä kakkosena Unsplashin jälkeen. Pisteitä tiputtaa maksullisten, ulkopuolisen palvelun kuvat, joita helposti ajatuksissaan klikkaa.  4/5

 

Pixabay.com

Kuvapankkien grand old man. Löytyy paljon laadukasta kuvamateriaalia, mutta häviää aiemmin mainituille. Sivusto myös suomenkielinen, joten voit etsiä kuvia hakusanoilla suomeksi.  4/5
Extra: kuviasuomesta.fi

Sivusto sisältää mukavan määrän laadukasta kuvamateriaalia suomesta suomalaiseen makuun.
 

3. Adobe Color

Ravintoloissa (työn puolesta 🙄) kiertäessä useimmiten mainoksen muuten kivan yleisilmeen pilaa käytetyt värit. Tekstistä ei saa kunnolla selvää ja logo katoaa maisemaan. Värien valintaan kandee käyttää näitä työkaluja. 

Adobe Color on tähän tarkoitukseen erinomainen työkalu. Voit kokeilla erilaisia värisääntöjä tai poimia värin suoraan valokuvasta. Huonoksi puoleksi lasken sen, että vaatii sisäänkirjautumisen Adobe ID:llä. Voit kokeilla myös paletton.com:ia, joka on käyttöliittymältään vaikeampi, mutta ei tarvitse tunnuksia.

 
 

 

Satunnaista kivaa markkinointiin


Loppuun lista sivustoista, joita voit hyödyntää ravintolasi some-markkinoinnissa

giphy.com  &  makeagif.com
Valmiita .gif-animaatioita ja jälkimmäisessä palvelussa mahdollisuus tehdä omia. 

Hauskat merkkipäivät 2019
Leikittele erikoisilla merkkipäivillä somepostauksissasi. 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lataa oppaamme